1114 Budapest, Fehérvári út 7. I/3., Telefon: +36-1/365-6674 / Dr. Molnár Bálint +36-30/257-6088 / Dr. Molnár Péter +36-30/970-8342

Arcüreg emelés

  • Arcüreg alatt helyi érzéstelenítésben végzett csontpótlás
  • A műtétet követően fontos az arc külső hűtése, a sebtisztítás és a megfelelő gyógyszerszedés

Azokban az esetekben, amikor a felső állcsont nagyörlő területére kívánunk implantátumot behelyezni, sokszor problémát okoz, hogy a korábbi fogeltávolítás, valamint az arcüreg megnagyobbodása miatt nem áll rendelkezésre elegendő magasságú csont a beavatkozás elvégzéséhez. Ilyenkor lehetőség van az arcüreg alján elvégzett csontpótlással a csont mennyiségének megnövelésére, ezáltal implantátum behelyezésére.

A beavatkozás során helyi érzéstelenítésben az íny felemelését követően az arcüreg külső falán készített kis nyíláson keresztül fellazítjuk az arcüreget bélelő nyálkahártyát. Ezután csontpótló anyaggal feltöltjük az alatta lévő területet. Ezt követően az arcüreg falán kialakított nyílást egy felszívódó membránnal fedjük, majd az ínyt varratokkal rögzítjük eredeti helyére.

A beavatkozás során előfordulhat az arcüreg nyálkahártyájának sérülése, mely legtöbbször felszívódó kollagénmembrán behelyezésével befedhető. A műtéti területen ritkán kialakulhat gyulladás, azonban szakszerű utókezeléssel ezekben az esetekben is megfelelő gyógyulás biztosítható.

Műtét előtti és utáni teendők: Kattintson!
Kockázatok és szövődmények: Kattintson!

A fogeltávolítást követően a seb környékét 2 napig hűteni kell, fontos a megfelelő szájvíz, fájdalomcsillapító, esetlegesen antibiotikum alkalmazása. A beavatkozás minden esetben fájdalommentes, azonban a sebgyógyulás ideje alatt felléphetnek utópanaszok. Ki nem nőtt bölcsességfogak eltávolítását követően általában 1-2 napig tartó, fájdalomcsillapítóval kezelhető fájdalom, 4-5 napig tartó arcduzzanat kialakulása várható. Az alsó bölcsességfogak eltávolítása után bizonyos esetekben kismértékű, néhány napos szájnyitási korlátozottság, hosszabb ideig fennálló duzzanat, fájdalom is előfordulhat. Megfelelő utókezeléssel ezek a panaszok jól orvosolhatóak, a gyógyulás folyamata meggyorsítható.

Fogászati problémája van? Kérjen ajánlatot kezeléseinkre!

JoomShaper