1114 Budapest, Fehérvári út 7. I/3., Telefon: +36-1/365-6674 / Dr. Molnár Bálint +36-30/257-6088 / Dr. Molnár Péter +36-30/970-8342

A fogászati implantátumokról

  • A legtermészetesebb módja a hiányzó fogak pótlásának  
  • A felhasznált technológiáknak és a precíz orvosi munkának köszönhetően biztonságos, akár életre szóló megoldás lehet 
  • Rendelőnkben a legkorszerűbb, világszerte nagy elismertségnek örvendő implantációs rendszereket alkalmazzuk


astraA hiányzó fogak pótlásának legkorszerűbb és legtermészetesebb módja az implantáció, közismert nevén fogbeültetés. Az implantációs technikák az elmúlt évtizedekben jelentős fejlődésen mentek keresztül. A mai korszerű implantológiai műtétek biztonsá gos, fájdalommentes, helyi érzéstelenítésben elvégezhető beavatkozások. A  modern fogászati implantátumok szövetbarát, kilökődési reakciót nem okozó titánból készülnek, melyet tökéletesen befogad az emberi szervezet. Az újra- és újra felmerülő tévhitekkel ellentétben a titánötvözetből készült csavarimplantátumokkal szemben még sosem mutattak ki allergiás reakciót.astraimplant2A világon ma több száz fogászati implantátumot gyártó cég létezik, azonban csak kevés olyan implantációs rendszer létezik, melyek fejlesztése és gyártástechnológiája során tudományos ismereteken alapuló gyakorlati tapasztalatokat alkalmaznak. A rendelőnkben alkalmazott svéd (Astra Tech) és svájci (Straumann) gyártmányú implantátumok ebbe a szűk elitbe tartoznak, és a legmagasabb minőséget képviselik. Ezen cégek évtizedes tapasztalatai, valamint a világszerte behelyezett több millió implantátum a garancia a tartós sikeresség elérésére. Tudományos vizsgálatok szerint az általunk is használt minőségi implantátumrendszerek bennmaradási aránya 5 évvel a behelyezést követően 98%.
temporaryA fogászati implantátumokat olyan módon lehet elképzelni, mint mesterségesen kialakított foggyökereket, melyeket sebészileg helyeznek a hiányzó fogak területére. Ezt követi a csontosodási időszak, mely jellemzően 2-3 hónapot vesz igénybe, azonban az általunk használt implantátumok esetében akár 4-6 hétre is csökkenthető. A csontosodást követően kerül behelyezésre az implantátumon rögzített végleges korona, híd, vagy kivehető fogpótlás. Az implantátum csontban történő rögzülésének erőssége pontosan mérhető, nagy kezdeti stabilitás esetén a páciens akár már a műtét napján az implantátumra helyezett ideiglenes fogpótlással távozhat a rendelőből. Körültekintő tervezés, megfelelő műtéttechnika, precízen elkészített fogpótlás, valamint rendszeres kontroll és ápolás mellett a fogászati implantátumok és az általuk rögzített fogpótlások egy teljes életen át elláthatják funkciójukat.

Fogászati problémája van? Kérjen ajánlatot kezeléseinkre!

JoomShaper