1114 Budapest, Fehérvári út 7. I/3., Telefon: +36-1/365-6674 / Dr. Molnár Bálint +36-30/257-6088 / Dr. Molnár Péter +36-30/970-8342

Rögzített fogpótlások

  • Esztétikus, porcelánleplezésű, nagy teherbírású koronák és hidak
  • A felhasznált technológiáknak és a precíz orvosi munkának köszönhetően hosszú távú megoldást nyújtanak
  • Alkalmasak súlyosan károsodott fogak helyreállítására, vagy kiterjedt foghiányok pótlására

FÉMKERÁMIA KORONÁK ÉS HIDAK

Rögzített fogpótlások a véglegesen a fogakra ragasztott koronák és hidak. Ezek készülhetnek fémmentes eljárással a frontfogak területén, vagy úgynevezett fémkerámia koronaként. Ilyenkor a fog színét, formáját helyreállító porcelánrétegek egy nagy szilárdságú, teherviselő fémvázra készülnek el. A fémváz általában kobaltot és krómot tartalmazó ötvözet, a gyakori allergiás problémák elkerülésére nikkelt nem tartalmaz.

ARANYKERÁMIA KORONÁK ÉS HIDAK

A fémkerámia fogpótlások esetén pontosságban, tartósságban is az úgynevezett aranykerámia koronák jelentik a legmagasabb szintű ellátást. Ilyenkor a koronaváz nemesfémtartalma miatt mikroszkópos megtekintéssel is tökéletesnek bizonyuló széli záródást lehet kialakítani a csiszolt fogakon. Emellett a szájban található baktériumok is jóval kisebb valószínűséggel tudnak szaporodni a koronaszélek mentén, ezáltal az itt kialakuló szuvasodások valószínűsége sokkal kisebb. Az aranykerámia koronák élettartama jelentősen meghaladhatja a hagyományos fémkerámia koronákét, akár évtizedekre is tehető.

A FOGAK ELŐKÉSZÍTÉSE KORONÁKHOZ, HIDAKHOZ

Fémkerámia, ill. aranykerámia fogpótlások készítését akkor javasoljuk, ha a készülő fogpótlás kisörlő-, nagyörlő területen helyezkedik el, és az esztétika mellett fontos szempont a nagy teherbírás is. A fémmentes megoldásokhoz hasonlóan a fémkerámia koronák esetén is előnyös, ha a természetes hatás és az íny megőrzésének érdekében a fogakat úgynevezett körkörös vállas csiszolással készítik elő. Ez azt jelenti, hogy a fog ínnyel szomszédos részébe egy kis peremet, vállat csiszol a fogorvos, ami megszabja a későbbi korona határát, és megfelelő helyet biztosít a korona szélének. Így a koronaszél nem áll el a fogtól, és később nem okoz ínygyulladást.

Fogászati problémája van? Kérjen ajánlatot kezeléseinkre!

JoomShaper