1114 Budapest, Fehérvári út 7. I/3., Telefon: +36-1/365-6674 / Dr. Molnár Bálint +36-30/257-6088 / Dr. Molnár Péter +36-30/970-8342

Az implantátumok gondozása

  • Elengedhetetlen a magas szintű egyéni szájhigiéne
  • 3-6 havonta rendelői ínytisztításon szükséges résztvenni

A szájhigiéne fontosságacuraprox-cps-implant2

Az implantációs fogpótlás hosszú távú sikere nagymértékben a pácienstől függ, a megfelelő eszközökkel végzett alapos szájápolás elengedhetetlen. A fogkefén kívül elengedhetetlen speciális eszközök használata, melyekről rendelőnkben kaphat személyre szabott felvilágosítást. Ilyen eszközök például a fogköztisztító kefék, különböző fogselymek. A fogpótlás átadásakor megmutatjuk és el is magyarázzuk a helyes fogmosási technikát és a fenti eszközök megfelelő használatát.

Rendelői utógondozás

implantAnnak érdekében, hogy a fogpótlás minél hosszabb ideig panaszmentesen működőképes és esztétikus maradhasson, a pácienseknek 3-6 havonta ellenőrzésen, valamint professzionális ínytisztításon kötelesek megjelenni. Ilyenkor ellenőrizzük az implantátumok körüli szövetek épségét is. Amennyiben az előírt ellenőrzések alkalmával kezdődő gyulladást fedezünk fel, az általában könnyen orvosolható, későbbi szövődménytől nem kell tartani.

Garancia

A kontrollvizsgálatokon történő megjelenés sorozatos elmulasztása, és a kötelezően előírt ínytisztítás hiánya miatt kialakuló gyulladásos szövődmények, esetleges implantátum elvesztés miatt a felelősség a pácienst terheli, ilyen esetekben az implantátumokra és azokra készített fogpótlásokra érvényes szokásos garancia is érvényét veszti.

Fogászati problémája van? Kérjen ajánlatot kezeléseinkre!

JoomShaper