1114 Budapest, Fehérvári út 7. I/3., Telefon: +36-1/365-6674 / Dr. Molnár Bálint +36-30/257-6088 / Dr. Molnár Péter +36-30/970-8342

Fogfehérítés

  • a fogak a kiindulási helyzethez képest a kezelés végére jelentősen világosabbak lesznek
  • a mosoly ragyogóbb lesz, mint valaha,
  • az eredmény tartós, éveken át fennmaradhat

A FOGAK ELSZÍNEZŐDÉSÉNEK OKAI

A fogak fehérítésének oka lehet egy öröklötten sötét színárnyalat, vagy valamilyen külső hatás okozta sötétedés. Ilyen hatás lehet az erős dohányzás, tea-, ill. kávéfogyasztás. A fogfehérítő kezelések előtt a kívülről lerakódott elszíneződéseket a rendelőben el kell távolítani, és a kezelés teljes ideje alatt tartózkodni kell a káros külső hatásoktól, tilos a dohányzás, tea- és kávéfogyasztás.

RENDELŐBEN VÉGZETT FOGFEHÉRÍTÉS

A fogfehérítő eljárások két nagy csoportra oszthatóak: rendelői fogfehérítő rendszerek és otthoni fogfehérítés. A rendelői, UV lámpával gyorsított fogfehérítéssel lehet a leggyorsabban, csupán 1-2 óra leforgása alatt a legintenzívebb fehéredést elérni. Azonban tudni kell azt is, hogy ennek során alkalmazzák a legtöményebb hatóanyagokat, melyek akár jelentős érzékenységhez, fogeredetű fájdalomhoz is vezethetnek. Az eredmény emellett bizonyos esetekben nem hosszú távú, néhány év elteltével a fogak visszasötétedhetnek eredeti színükre.

OTTHONI, ÉJSZAKAI FOGFEHÉRÍTÉS

Az otthoni fogfehérítés során az egyedi fogformára készített műanyag fóliába, ún. sínbe kell behelyezni a fogfehérítő anyagot. Ezt a páciensek a rendelőben kapott utasítások alapján, otthon, általában éjszakai viselés mellett végzik el. Az alkalmazott anyagok kevésbé tömények, emiatt ritkábbak a mellékhatások, például a fogak hideg érzékenysége. A kezelés időtartama azonban hosszabb, mint a rendelői fogfehérítésnél, általában 2-3 hét. A várható fehéredés a legkorszerűbb eljárások esetén megközelíti a rendelői eljárásokét, és az eredmény hosszú távon tartósabb is lehet azokhoz képest. Az otthoni sínes fogfehérítést több, mint 20 éve alkalmazzák világszerte. A fogak lassabban fehérednek, de a hatás tartós és panaszmentes, a fogakat nem érik túlzottan intenzív, káros hatások kezelés közben. Rendelőnkben a fenti előnyök miatt az otthoni fogfehérítő rendszereket részesítjük előnyben.

A FOGFEHÉRÍTÉS EGYÉNI JELLEGZETESSÉGEI

Fontos tudni, hogy fogak fehéredése egyéni, és akár fogról fogra eltérő lehet. A fehéredésben nagyok az egyéni eltérések, és még az egyes fogak különböző területei sem egyformán világosodnak. A fognyakak mindig lassabban fehérednek ki, mint a metszőélek területe. Az elszürkült, gyökérkezelt fogak fehérítése sokszor a külső fehérítésen kívül ún. belső fehérítést is igényel. Ez általában hasonlóan a sínes otthoni fogfehérítéshez 2-3 hetet vesz igénybe. Az eljárás során a fogfehérítő anyagot a fog belsejébe helyezik, majd egy fedőtöméssel lezárják.

A fogfehérítő kezeléseket követően nagymértékű fehéredés esetén is csak akkor lehet tartós eredményre számítani, ha a rendelői utasításokat betartva a kezelés alatt és azt követően a páciensek mellőzik a dohányzás, tea- és kávé fogyasztást.

Fogászati problémája van? Kérjen ajánlatot kezeléseinkre!

JoomShaper