1114 Budapest, Fehérvári út 7. I/3., Telefon: +36-1/365-6674 / Dr. Molnár Bálint +36-30/257-6088 / Dr. Molnár Péter +36-30/970-8342

Csont- és lágyrészpótlás

  • Csontpótló eljárások
  • Lágyrészpótló eljárások

Amennyiben az előzetes tervezés során elvégzett vizsgálatok azt mutatják, hogy a behelyezni kívánt implantátum számára nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű csont-, illetve ínyszövet, a pácienseinkkel történő előzetes megbeszélés alapján kiegészítő műtéti eljárásokat is alkalmazunk. Korábbi gyulladásos folyamatok, csontvesztést okozó fogeltávolítás, baleset okozta sérülés, valamint a csontszövet sorvadása miatt szükséges lehet csontpótló eljárások, úgynevezett augmentációs kezelések elvégzésére. Ezek rendelőnkben helyi érzéstelenítésben, gyakran az implantátum behelyezésével egy időben történnek.

Fontos tudni, hogy az ambulánsan elvégezhető augmentációs kezelések döntő többséget szintetikus, illetve állati eredetű csontpótló anyagok segítségével végezzük. Bizonyos esetekben szükség lehet kis mennyiségű saját csontszövet felhasználására, mely legtöbbször az adott műtéti területen rendelkezésre áll. Ezáltal elkerülhető egy újabb műtéti sebzés, valamint az azzal járó járulékos panaszok is.

A rendelőnkben végzett lágyrész-plasztikai eljárások segítségével a csontszövethez hasonlóan az implantátum körüli íny vastagsága is megnövelhető. Ezek a beavatkozások aprólékos, mikrosebészeti megközelítést igényelnek, kis mennyiségű saját ínyszövettel, illetve szintetikus, vagy állati eredetű membránokkal végezhetőek.

A fogeltávolítást követően a seb környékét 2 napig hűteni kell, fontos a megfelelő szájvíz, fájdalomcsillapító, esetlegesen antibiotikum alkalmazása. A beavatkozás minden esetben fájdalommentes, azonban a sebgyógyulás ideje alatt felléphetnek utópanaszok. Ki nem nőtt bölcsességfogak eltávolítását követően általában 1-2 napig tartó, fájdalomcsillapítóval kezelhető fájdalom, 4-5 napig tartó arcduzzanat kialakulása várható. Az alsó bölcsességfogak eltávolítása után bizonyos esetekben kismértékű, néhány napos szájnyitási korlátozottság, hosszabb ideig fennálló duzzanat, fájdalom is előfordulhat. Megfelelő utókezeléssel ezek a panaszok jól orvosolhatóak, a gyógyulás folyamata meggyorsítható.

Fogászati problémája van? Kérjen ajánlatot kezeléseinkre!

JoomShaper