1114 Budapest, Fehérvári út 7. I/3., Telefon: +36-1/365-6674 / Dr. Molnár Bálint +36-30/257-6088 / Dr. Molnár Péter +36-30/970-8342

Az implantáció menete

  • A beavatkozást gondos tervezés előzi meg
  • Az implantáció helyi érzéstelenítésben, fájdalommentesen zajlik


A kezelés megtervezése
Röntgen, illetve CT felvételek alapján határozzuk meg a behelyezni kívánt implantátum pontos helyét. A hely kiválasztásakor figyelembe kell venni a rendelkezésre álló csont mennyiségét, minőségét, anatómiai jellegzetességeit, az implantátum környező fogaktól való távolságát, valamint a fogpótlás elkészítésének szempontjait is. Erre azért van szükség, hogy a későbbi korona, híd, vagy kivehető implantációs fogpótlás esztétikája, valamint működése a lehető legtermészetesebb legyen.


implanmenet1 implanmenet2 implanmenet4 implanmenet8

A beavatkozás lépései
Helyi érzéstelenítésben a szájüregi nyálkahártyát a csontról elemelve furatokat készítünk, melyet követően gépi és kézi eszközökkel helyezzük be a csontba az optimális méretű implantátumokat. Ezt követően a nyálkahártyát eredeti helyzetébe fektetjük vissza, a sebzárás az egyedi helyzetnek leginkább megfelelő finom, mikrosebészeti varróanyagok segítségével történik. A műtétet követően általában 7 nap múlva távolítjuk el a varratokat.

Fogászati problémája van? Kérjen ajánlatot kezeléseinkre!

JoomShaper