1114 Budapest, Fehérvári út 7. I/3., Telefon: +36-1/365-6674 / Dr. Molnár Bálint +36-30/257-6088 / Dr. Molnár Péter +36-30/970-8342

Köszöntjük a DentPoint fogorvosi rendelő honlapján!

Rendelőnk Dél-Buda szívében, a Móricz Zsigmond körtér és a Fehérvári út találkozásánál található. Tevékenységünk a hozzánk forduló páciensek teljes körű fogászati-, szájsebészeti-, implantológiai-, parodontológiai kezelésére terjed ki, melyhez elengedhetetlen munkatársaink széleskörű és hosszú távú szakmai tapasztalata.

Célunk, hogy nyugodt, barátságos légkörben lássuk el pácienseinket, legyen szó bármilyen összetett beavatkozásról. A rendelőnkben elvégzett kezeléseket  az elérhető legmagasabb színvonalú berendezések, fogászati anyagok alkalmazásával végezzük.

Orvosaink folyamatosan fejlesztik egyetemen megszerzett szakmai ismereteiket hazai-, valamint nemzetközi továbbképzéseken.

  • A gyökérkezelés helyi érzéstelenítésben végzett beavatkozás
  • Segítségével megszűntethető a fogfájás, ill. a korábban kialakult gyökércsúcs körüli gócfertőzés


Gyökérkezelésre leggyakrabban akkor van szükség, amikor egy fogban kialakuló szuvasodás olyan mély lesz, hogy eléri a pulpakamrát, a fog élő szöveteit. Ilyenkor a fertőzés okozta gyulladás miatt erős fogfájás alakulhat ki, mely csak gyökérkezeléssel orvosolható. Bizonyos esetekben a fertőzés továbbterjedése teljesen fájdalommentes is lehet, eredménye a fog elhalása és gyökércsúcs körüli gócfertőzés kialakulása. Az elhalt fogakon kialakult góc sok esetben szakszerűen elvégzett gyökérkezeléssel gyógyítható.

A gyökérkezelés során a szuvasodás eltávolítását követően fel kell tárni a fog összes gyökércsatornáját. A gyökércsatornák száma frontfogaknál általában egy, kisörlőknél és nagyörlőknél kettő, vagy három. A gyökércsatorna elektromos hosszmeghatározását követően kézi, ill. gépi eszközökkel ki kell bővíteni a csatornákat. A fertőzött szövetek eltávolítását, fertőtlenítést és szárítást követően szövetbarát gyökértömő anyagokkal résmentesen, a gyökércsatorna teljes hosszában le kell tömni a gyökereket.

A gyökértömés elkészítését követően a kezelt fog koronájának helyreállítása következik. A gyökérkezelt fogak törékennyé válnak, ezért helyreállításukra a hagyományos tömések nem alkalmasak, mivel nem képesek kivédeni a fog későbbi függőleges irányú kettétörését. Az esztétikus helyreállítást legtartósabban a fog rágófelszínét teljesen befedő. fogtechnikus által készített betéttel (onlay), vagy koronával lehet elvégezni. Amennyiben a fog a korábbi szuvasodás, vagy sérülés miatt jelentősen meggyengült, úgynevezett öntött fémcsapokra is szükség lehet a megerősítéshez a koronakészítést megelőzően.

Fogászati problémája van? Kérjen ajánlatot kezeléseinkre!

JoomShaper